Jelikož vařím často pro děti, snažím se, aby jídlo obsahovalo kvalitní suroviny a zároveň bylo přitažlivé. Barevné těstoviny udělají pokrm lákavý na pohled a ryba dodá organismu důležité látky.
Ingredience (pro 4 osoby):
- 500g čerstvých filet z lososa
- 250g barevných těstovin (např. Penne)
- 200g másla
- 1 kelímek zakysané smetany
- svazek lahůdkové cibulky
- sůl
Postup:
Do osolené vody dáme vařit barevné těstoviny. Mezitím posolíme fílé z čerstvého lososa a na pánvičce rozpálíme máslo. Do něj vkládáme filety a smažíme asi sedm minut z každé strany. Než se usmaží losos, jsou měkké už i těstoviny. Ty scedíme a přidáme k nim usmaženého lososa nakrájeného na kousky, zakysanou smetanu, jemně nakrájenou lahůdkovou cibulku a zamícháme. Poté můžeme podávat.