Rybí polévku si nemusíte připravit jen na Vánoce. Já ji dělávám i během roku. Nejvíc nám chutná z lososa, jehož maso je jemné a filety nemají žádné kosti. Stačí jen kousek lososa pokrájený na kousky, zelenina, trocha smetany a krémová pochoutka je na světě.
Ingredience:
- 200g kousků lososa
- 100g másla
- 150ml smetany
- 1 pórek
- 1 větší mrkev
- jemně nakrájená petržel
- 2 brambory
- sůl
- 100g hl. mouky (pokud chceme mít polévku zahuštěnou)
Postup:
Lososa pokrájíme na malé kousky, které posolíme. V hrnci na másle zpěníme nakrájený pórek. Přidáme k němu kousky lososa a orestujeme. Zalijeme vodou a přisypeme pokrájené brambory a nastrouhanou mrkev. Po 10 minutách přilijeme smetanu a přidáme jemně nakrájenou petrželku. Celkem vaříme asi 15 – 20 minut, dokud nejsou brambory měkké. Můžeme zahustit trochou hladké mouky, ale nemusíme.
Polévka je sytá a zdravá.