Máte–li rádi houby a ryby, možná vám bude chutnat pokrm z extra velkých žampionů plněných okounem a zeleninou. Je to opravdová lahůdka, na které si pochutnají jak dospělí, tak děti.
Ingredience (pro 4 osoby):
- 300g okouna
- 400g (4-5 kusů) žampionů Portobello
- 100 g másla
- kápie různých barev (½ červené, ½ zelené, ½ žluté)
- svazek lahůdkové cibulky
- sůl
Postup:
Žampionům odstraníme nožičky, vydlabeme, uvnitř i vně je osolíme. Lahůdkovou cibulku pokrájíme nadrobno. Barevné kápie nakrájíme na proužky. Vydlabané žampiony osmahneme spolu s pokrájenou kápii a kolečkami cibulky na másle. Poté osmažíme na pánvi i okouna. Stačí 5 minut z každé strany. Lehce orestované žampiony naplníme osmaženou zeleninou, na kterou poklademe kousky okouna. Necháme zapéct 7 – 10 minut v troubě (žampiony v ní dojdou).
Za nejlepší přílohu k tomuto pokrmu považuji bramborovou kaši.