Pstruh má poměrně dost kostí. Vyloučit ho kvůli nim z jídelníčku by však dle mého byla chyba. Doma připravuji pstruha nadívaného nejrůznějšími ingrediencemi. V tomto receptu vám ukáži, jak peču pstruha na žampionech a jako nádivku dávám dýňová semínka s česnekem.
Ingredience (pro 4 osoby):
- 4ks pstruha
- 200g hladké mouky
- sůl
- 10 větších žampiónů
- 1 palička česneku
- ½ másla
- kmín celý
- dýňová semínka
Postup:
Čerstvé, vykuchané pstruhy naplníme dýňovými semínky a nakrájenými stroužky česneku. Pstruhy obalíme v hladké mouce smíchané se solí a kmínem. Takto připravené je vložíme spolu s plátky másla do pekáčku. Pečeme asi 30 minut (velmi záleží na troubě, respektujte vlastní zkušenosti, někomu stačí 20 minut). Poté pstruhy otočíme a přidáme nakrájené žampiony a česnek. Pečeme dalších cca 30 minut. Upečené pstruhy podáváme s bílým pečivem.