Špenát jakožto listová zelenina obsahuje řadu důležitých látek pro naše zdraví. Pstruh má lahodné maso s poměrně malým množstvím tuku. V kombinaci se špenátem se tedy může jednat takřka o dietní jídlo. Kalorie tomuto pokrmu dodávám hlavně máslem a 20% smetanou. Kdo si hlídá linii, může použít méně tučnou smetanu. Se špenátem chutná pstruh výborně, tento recept patří mezi mé nejoblíbenější.
Ingredience (pro 2 osoby):
- 2ks čerstvých pstruhů
- 400g špenátových listů (ne protlak)
- 200g másla
- 1 balení špaget
- 1 kelímek zakysané smetany de luxe (20%)
- sůl
Postup:
Čerstvé pstruhy osolíme vně i uvnitř. V hrnci necháme v osolené vodě uvařit špagety podle návodu. Pstruhy s máslem položíme do pekáčku a pečeme v troubě asi 10 minut. Po této době pstruhy otočíme a nasypeme na ně špenátové listy smíchané se smetanou. Necháme zapékat dalších cca 10 minut. Mezitím už se nám uvaří špagety, které scedíme a naservírujeme na talíř. Na ně položíme pstruha a obložíme ho špenátem.